Шеснаесет лица од земјава добија кривична пријава бидејќи не го почитувале полицискиот час

Шеснаесет лица од земјава добиле кривични пријави бидејќи не го почитувале полицискиот час, информира МВР.

СВР Битола поднесе кривична пријава против П.Б.(57) од с.Градешница, битолско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 28.03.2020 во 17.00 часот на ул.„Столарска“ во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот, при што било констатирано дека не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против А.Т.(19) од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 30.03.2020 во 00.20 часот пред продажен објект на ул.„Македонска Фаланга“ во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот, при што било констатирано дека не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против Д.Б.(32) од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 17.30 часот на ул.„Илинденска“ во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот, при што било констатирано дека не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против В.Ѓ.М.(29) од Кавадарци и Б.Ј.(33) од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 22.15 часот, полициски службеници ги затекнале пријавените наспроти бензинска пумпа, при што било констатирано дека не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против Д.Т.(27) и А.Н.(26) двајцата од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 16.25 часот на ул.„Диме Илиевски Мурато“ во Битола, полициски службеници ги затекнале пријавените, при што било констатирано дека не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против Д.Ј.(35) од Прилеп и П.А. од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 28.03.2020 во 16.30 часот на крстосницата помеѓу улиците „Диме Илиевски Мурато“ и „Широк сокак“ во Битола, полициски службеници ги затекнале пријавените, при што било констатирано дека не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против П.Ѓ.(33) од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 28.03.2020 во 16.30 часот ул.„Македонска Фаланга“ во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот, при што било констатирано дека не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против И.В.(31), К.К.(37) и А.К.(61), сите од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 16.20 часот, во Д.Оризари во Битола, полициски службеници ги затекнале пријавените, при што било констатирано дека не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против Д.С.(48) од Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 16.10 часот на ул.„АСНОМ“ во Битола, полициски службеници го затекнале пријавениот, при што било констатирано дека не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против Ж.С.(39) од Скопје, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 29.03.2020 во 19.55 часот на ул.„8 Септември“ во с.Долно Оризари, битолско, полициски службеници го затекнале пријавениот, при што било констатирано дека не се придржувал кон воведената мерка за ограничено движење.

СВР Битола поднесе кривична пријава против Е.И.(33) и С.Џ.(23) двајцата од с.Канатларци, прилепско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 28.03.2020 во 16.30 часот во с.Будаково, полициски службеници ги затекнале пријавените, при што било констатирано дека не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.

Извор press24