Брнабиќ најави укинување на вонредната состојба наскоро

Српската премиерка Ана Брнабиќ изјави дека вонредната состојба ќе биде укината наскоро и дека ќе се однесува на препораките на стручната јавност во однос на мерките за спречување на ширење на епидемијата.

Брнабиќ за телевизија Прва изјави дека отворањето на границите ќе следи по укинувањето на мерките, но дека авиопревозот ќе биде пуштен наскоро, бидејќи како што рече, тој е најлесен за контролирање.

Брнабиќ додаде дека таа и министрите во Владата нема да земат 100 евра, кои им беа ветени на сите граѓани на Србија, како една од мерките за помош.