(Видео)Трамп нервозно ја прекина конферецијата: Прашајте ја Кина за тоа

Претседателот на САД, Доналд Трамп ја прекина конференцијата за новинари откако на новинарка со азиско потекло на поставеното прашање и одговорил да ја праша Кина.

Веијиа Џианг, дописничката за Си-Би-Ес њуз од Белата куќа, го прашала Трамп зошто моменталната криза ја гледа како меѓународен натпревар, кога умреле повеќе од 80.000 Американци.

Можеби тоа е прашање кое треба да го поставите на Кина“, одговорил Трамп на новинарката која е родена во Кина, а во САД емигрирала на две години.

„Можеби тоа прашање би требало да и` го поставите на Кина“ и` одговори Трамп на новинарката, која е родена во Кина, а во САД имигрирала на две години.

„Не ме прашувајте мене, прашајте ја Кина, во ред?“ додаде Трамп.

Тој се обиде да премине на прашања на други новинари, но Јианг се вмеша и го праша зошто тој одговор е упатен конкретно кон неа.

„Не го кажувам тоа на никого посебно, го кажувам на кого било кој поставува грдо прашање“ рече Трамп.