Драма во спасување на жена од водите на Вардар

„Има женско тело во Вардар, но се обидува да плива“, ваков телефонски повик добиле во Брзата помош вчера околу 9 часот.

Станува збор за 72 годишна жена која сакала да си го одземе животот и скокнала во Вардар.

Случајни минувачи ја извадиле жената од реката, која за среќа покажувала знаци на живот во истиот момент пристигнала брзата помош

Од брзата помош велат дека е зголемен бројот на луѓе кои имаат напади на паника и страв дури и посегнуваат по сопствениот живот. Докторите со апел во ваква состојба граѓаните да побараат психолошка помош, сами да не земаат лекови.

Според неодамнешната статистика на МВР од 12 март до 12 април имало четири самоубиство и девет обиди за одземање на живот.