Д-Р ЦАНА: ВО ТЕТОВСКАТА БОЛНИЦА ДА ИМА ТЕСТИРАЊЕ, БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ЌЕ БИДЕ ПОГОЛЕМ ОД ДЕНЕШНИТЕ 40 ЗАРАЗЕНИ

Доктор Фадил Цана, инфектолог од Клиниката за и инфективни болести во вечерашното студио на тв 24 порача дека според него карантинот е оправдан, но не и олабавувањето на мерките.

Доктор Цана вели дека доколку утре се направат тестирања во тетовската болница, бројот на заразазени од коронавирусот ќе биде поголем од деншните 40 заразени. Доктор Цана се сомнева дека се прават тестови во т.н зелена зона и има недоволно тестирања