Едно позитивно лице по масовниот скрининг во градинките во Битола

Ковид 19 влезе и во градинките. Во масовниот скриниг во Битола, вирусот е потврден кај едно лице од вработениот технички песонал. Тестирани се вкупно 216 вработени низ градинките во овој град. За половина од нив резултатите се готови, за останатите се` уште се чекаат.