Земјотрес од 3.2 степени е регистриран во Македонија

Земјотрес со јачина од 3.2 степени е регистриран во Македонија.

Епицентарот бил на 5 километри од градот Охрид, односно на 6 километри од селото Мислешево.

Потресот бил на длабочина од 1 километар.

Во регионот, денеска повеќе земјотреси имаше во Грција.