Изборите ќе се одржат на 21 јуни?

Во понеделник на „лидерската“ кај Пендаровски се очекува да се договори овој датум за изборите. Имено, Уставниот суд се произнесе пред некој ден дека нема повторување на изборните дејства, туку тие продолжуваат каде што застанаа, така што остануваат 22 дена по укинување на вонредната состојба.

Според последното продолжување, вонредната состојба треба да заврши на 30 мај. Со што точно се поклопи 21 јуни како можен датум за избори.