Каракамишева: Зошто никој не сака да ја отвори оваа тема во јавноста

Имам пријатели доктори/сестри на Инфективна клиника. Сите велат дека имаат психички трауми од што ги гледале тешките маки во кои умирале лицата заразени од Ковид-19. Зошто никој не сака да ја отвори оваа тема во јавноста? Стравот од санкции им ја затвора устата на мед.персонал!