Комисијата за заразни болести ќе предложела кога е време за парламентарни избори

Министерот Филипче ги негираше информациите во јавноста дека определени одлуки и мерки на владата се преземаат под политички притисок за одбрана на одредени политички интереси. Филипче изјави дека Комисијата за заразни болести ќе предложи кога е вистинското време за избори и под какви мерки за заштита треба да се спроведат.