Меркел: За вакцина против Ковид-19 потребни се осум милијарди евра

Германската канцеларка Ангела Меркел смета дека за развој на вакцина против новиот вирус е потребно да се соберат осум милијарди евра. Меркел во неделната видеопорака потсети дека сите можат да бидат заразени со вирусот, поради што е неопходно заеднички да се дејствува.

Таа се осврна и на донаторската конференција на ЕУ којашто ќе се одржи на 4 мај.

Извор maxfax