Меси уште еднаш ја покажа хуманоста на дело

Светот веќе два месеци е блокиран од пандемијата со корона-вирусот, а во таа битка се вклучуваат речиси сите, па и фудбалските ѕвезди. Паричните донации секако се голем придонес за здравствените системи, како и за оние коишто страдаат.

Лионел Меси е еден од ние кои не штеди за што поскоро да се добие оваа битка, па затоа одлучи да донира дополнителни 500.000 евра на шест болници во Аргентина кои се справуаат со пандемијата. Капитенот на Барселона претходно издвои еден милион евра кои заминаа во донации за болниците во Барселона и исто така во родната земја.