Мобилната болница кај инфективна се демонтира

Мобилната болница се демонтира на барање на министерството за здравство и се повлекува во касарната Илинден. За среќа, тврди АРМ, бројот на болни не го надмина капацитетот на инфективната клиника.

Во случај на потреба, мобилната болница може повторно да биде поставена за 2 дена, потврди македонската армија.