На Крит регистрирани два умерени земјотреса

На Крит денеска се регистрирани два земјотеса со интензитет од 4,6 односно од 4,5 степени според Рихтеровата скала. Првиот земјотрес бил утрово, а вториот попладнето, а епицентарот на двата земјотреса бил во морето. На 2 мај на Крит беше регистриран земјотре со интензитет од шест степени.