Оздравени 91% од здравствените работници кои беа заболени од корона

Од вкупно 247 здравствени работници заразени со КОВИД-19, 226 се оздравени. Односно, 91% од здравствените работници позитивни на коронавирус се оздравени, информира денеска Министерството за здравство.

Им оддаваме чест за храброста и посветеноста. На сите останати им посакуваме брзо закрепнување. Исто така, апелираме до граѓаните да ги почитуваат препораките во целост. – соопшти Министерството за здравство.