ПОСКАПЕ БЕНЗИНОТ: Од денеска нови цени покачени за 3,50 денари

Регулаторната комисија за енергетика одлучи малопродажните цени на бензините да се зголемат за 8,51%. Според новиот ценовник, од денска ќе возиме поскап бензин и тоа: ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, како и малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се зголемуваат за 3,50 денари за литар.

ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 54,00 денали по литар, ЕУРОСУПЕР БС-98 се продава за 56,00 а, дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 45,50 ден/лит.