САД почнаа да ја придвижуваат економијата, Трамп: Ќе умрат 100.000 луѓе

0
33

Трамп во неделата вечер рече дека бројот на смртни случаи од заразата би можела да ги надмине претходните претпоставки на Белата куќа.

Охајо и другите сојузни американски држави во понеделникот почнаа да ги ублажуваат карантинските мерки по прашањето на работа, иако претседателот Доналд Трамп обзнани дека 100 илјади Американци би можело да умрат во пандемијата која исто така ја уништи и американската економија.

Во Охајо гувернерот Мај Девајн им дозволи на градежниот и на прозводствениот сектор покренување во понеделникот како и на канцелариските работници исто така да се вратат на работа. Малопродажбата и многу услужни сервиси ќе почнаат со работа на 12. мај.