СДСМ ќе почне со кампања за избори на 21 јуни, без оглед на тоа дали ќе се постигне договор

ВМРО ДПМНЕ околу датумот, изјави лидерот на СДСМ. Така е според Уставот и законот, вели Зоран Заев, и побара доколку некој сака да ги одложи изборите, да укаже како тоа да се направи на законски начин.