Се слави во Чаир: Оро за време на полициски час

Припадниците на испамската вероисповед денес го празнуваат Рамазан Бајрам, па по тој повод полицискиот час започна во 11 часот и ќе трае до вторник до 5 часот наутро.

Иако според најновата статистика на новозаболени од Ковид-19, Чаир спаѓа во скопските населби со најмногу заболени, тоа не ги спречува жителите да свртат оро среде улица.

Извор Слободен Печат