Уапсена директорка на дом за стари лица во Неготин

Во Неготин уапсена е директорката на домот за стари лица „Радост“ пренесуваат српските медиуми. Бранка П. е изведена пред јавен обвинител и одреден и е притвор поради непреземење на соодветни мерки во борбата со пандемијата против коронавирусот во домот за стари лица.

Во овој дом има заразено 49 лица, а како последица од инфекцијата со коронавирусот починале шест.

Досега директорката не била приведен од полициските службеници бидејќи и самата до вчера се лекувала од коронавирусот.

Претходно во Србија беше уапсен и заработи кривична пријава поради неприменувањето на соодветни мерки за заштита од коронавируспот и првиот човек на домот за сртари лица во Ниш.