Шеќеринска: Моја обврска не е да зборувам за минатото, туку да не дозволам да се повтори 2001

По бурните реакциите во јавноста за фотографијата на која зад министерката Шеќеринска се гледаат симболи на УЧК, таа денeска со одговор – Доаѓаат од оние кои девет години биле во коалиција со Фатмир Деари. Моја обврска како министер за одбрана, вели Шеќеринска, не беше да зборувам за минатото, туку да не дозволам да се повтори 2001-та.

Извор Телма