Јужнокорејски владин претставник: Ким Џонг-ун не бил на операција

0
46

На вчерашната снимка на лидерот на Северна Кореја , направена по 20 дена , се гледа на раката мала рана , што светските медиуми ја окарактеризираа дека е направена при зафатот на срцето , односно поставување на стентот. Но , денеска од анонимен политичар од Јужна Кореја стигна демант на овие вести.

Претставникот на владата на Јужна Кореја изјави дека извештаите дека Ким бил подложен на операција биле невистинити, без да ја открие позадината на тврдењето.

„Нашата проценка е дека Ким не била подложен на операција“, рече тој под услов да остане анонимен. Тој, исто така, ги отфрли извештаите во медиумите дека Ким бил подложена на мала операција.