ВИДЕО:Мицкоски со ракавици се поздравуваше со граѓаните, а потоа со истите ракавици си касна лепче

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се појави на предизборен собир, во шестатат ИЕ, со маска и ракавици. Она што го забележа јавноста е дека тој иако ги почитува протоколите за заштита и со ракавици се ракуваше со речиси сите присутни, но веснаш потоа, со истите ракавици скина и си касна од лепчето што локалните жители му го понудија за добредојде.

Видеото од Мицкоски беше објавено на фејсбук.