ВИДЕО: Силно невреме беснееше во Србија * гром уби стадо овци

Силно невреме беснеело вчера во Горњи Милановац каде 25 минути паѓал град, а попладнето невреме, проследено со силен дожд и грмотевици го зафатило регионот околу Брус, каде гром убил стадо од 28 овци.

Како што пишуваат српските медиуми, време на невремето, стопанот на стадото и неговото семејство биле во близина, но поминале без последици.