Епидемиолошката ситуација во Белград се влошува

Епидемиологот Предраг Кон, член на Кризниот штаб на Владата на Србија за борба против корона вирусот, предупреди дека епидемиолошката ситуацијата во Белград повторно се заканува да се влоши и дека наскоро би можело да има некакви забрани.

На својот фејсбук профил Кон напиша дека „поради враќањето на студентите во своите домови во јули, заканата од зголемување на бројот на заразени би можелада се прошири низ цела Србија“.