Земјотрес во Албанија, почувствуван и во Македонија

Денеска во 17:21 часот Албанија беше регистриран земјотрес од 4,78 степени според Рихтер. Поради близината со нашата земја истиот е почувствуван е и во делови од Македонија.

Земјотресот е со епицентар во градот Драч, а бил на длабочина од 6 км.

Земјотресот е почувствуван во охридскиот, преспанскиот и пелагонискиот дел од Македонија.