Пендаровски: Нема потреба од нова вонредна состојба

Претседателот Стево Пендаровски оцени дека нема потреба за нова вонредна состојба.

Во своето денешно обраќање тој рече дека постои законска регулатива во случај да има потреба да се применуваат мерките како што се полициски час или воведување други превентивни мерки.