Повеќе од 1.000 лица не носеле маска, издадени 231 решенија за изолација

Во текот на изминатото деноноќие на 231 лице им се издадени решенија за изолација, а 161 лице потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано дека две лица не ги почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Исто така по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 1022 прекршоци