Пожар кај Тиквешко Езеро, гори нискостеблеста шума

Пожар избувна денeска кај Тиквешко Езеро.

Александар Чадамов, командир на Територијална противпожарна единица Кавадарци истакна дека гори нискостеблеста шума смрека.

Во моментов две екипи, пет пожарникари со две возила заминуваат на терен.