Се отвораат базените, но не за сите

Базените ќе почнат со работа, но само за пливачките клубови.

Граѓаните засега нема да можат да се разладуваат на базен.

Владата синоќа на 69-та седница го утврди и го донесе Протоколот за работа на базените за пливачките клубови, кој утврдува дека базените се отвораат само за членови на пливачките клубови, а не и за рекреативно пливање.