Излезноста до 13 часот е 23,81%

Државната изборна комисија соопшти дека до 13 часот излезноста на предвремените парламентарни избори изнесува 23,81%.

Ова се податоци од вкупни 3368 места. Во бројки, гласале вкупно 432.026 граѓани до 13 часот, соопштија од ДИК.

По изборни единици бројките се следни:

ИЕ1 – 27.09%

ИЕ2 – 21.64%

ИЕ3 – 28,92%

ИЕ4 – 27,45%

ИЕ5 – 23.11%

ИЕ6 – 15,58%