Поради минирање утре три часа во прекин делницата Пресека-Песочан

Сообраќајот на патниот правец Кичево – Охрид на делот од делницата Пресека-Песочан денес од 12:00 до 15:00 часот ќе биде блокиран во двата правци.

Прекинот на сообраќајот, како што информира АМСМ, е поради минирањето што ќе го спроведе Илинден А.Д. Стуга за потребите за изградбата на автопатот Кичево-Охрид.