Трамп призна дека понекогаш жали поради своите твитови

Претседателот на САД, Доналд Трамп изјави дека понекогаш жали поради своите објави на Twitter и призна дека на таа социјална мрежа знае како да биде импулсивен и дека можеби е подобро да биде повнимателен.

„Премногу често“, изјави Трамп кога беше запрашан дали понекогаш жали за своите објави во интервју со Дејв Портној, основачот на порталот Barstool Sports.

Трамп брзо додаде дека како проблем не ги гледа неговите коментари на мрежата, туку објавите на неговите следбеници кои ги пренесуваат.

„Речиси секогаш во проблем те ставаат ретвитови“, изјави Трамп, признавајќи дека не ги проверува секогаш внимателно лицата чии објави ги пренесува на својот Twitter профил.

Трамп ги пренесе објавите од профилите на кои припаѓаат, како изгледа заговор на теоретичари или расисти.

„Во старите денови, пред ова, ќе напишеа писмо и ќе кажеа„ ова е навистина лошо писмо“, ќе го остават на маса и кога ќе се вратат следниот ден ќе речеа, “драго ми е што не сум го испратил”, продолжи Трамп.

„Но, така не правиме на Twitter? Веднаш го објавуваме, додавајќи дека веројатно советниците по лоша објава често почнаа да се јавуваат на телефон.

Американскиот претседател призна дека ужива на социјалните мрежи. „Понекогаш ми се допаѓа. Понекогаш премногу“, продолжи тој.

Трамп на Twitter има 84 милиони следбеници и тоа е негова главна платформа меѓу социјалните мрежи. Таа социјална мрежа често ја користи за да ги нападне политичките противници или медиумите за кои смета дека шират „лажни вести за него и за неговата политика.