Германците на улица против мерките за пандемијата

Илјадници демонстранти се собраа во Берлин за да искажат незадоволство од мерките воведени со цел да се спречи пандемијата од корона вирус.

Демонстрантите тврдат дека мерките ги кршат нивните граѓански права и слободи.

Полицијата проценува дека на улица излегле 15.000 луѓе кои не ги поддржуваат мерките на владата против ширењето на корона вируспт. Меѓу демонстрантите имаше и помал број ултрадесничари кои носеа знаме на империјалистичка Германија, пренесе Ројтерс.