Комисијата за заразни болести и МОН денеска одлучуваат за стартот на учебната година

Комисијата и МОН треба да донесат одлука дали настават ќе се одвива он лајн или учениците по шест месеци ќе се вратат во училишните клупи.

Протоколите и за основните и за средните училишта до Комисијата беа доставени уште во петокот, по што беше најавено дека тие во текот на викендот убаво ќе бидат разгледани, и за нив денеска ќе се дискутира многу подетално.