Македонија ги празнува двата Илиндена – Пендаровски: Со секоја злоупотреба на власта, младите се повеќе заминуваат

Годинава Илинден го прославуваме со крупен исчекор кон целосна реализација на стратешките цели, полноправно членство во НАТО и почеток на преговорите со Европската унија, истакна шефот на државата Стево Пендаровски во својот поздравен говор од Пелинце. Во голем дел од неговото обраќање испрати силни пораки за состојбата во справувањето со пандемијата со Ковид 19 и последиците од неа, економијата, судството и особено со криминалот и корупцијата. По формирањето на Владата побара силна поддршка од сите политички чинители во напорите за граѓанско помирување.