Мицкоски: Поскапата струја е грабеж од власта

Да се намалат трошоците и маржите на енергетските компании, наместо да се поскапува струјата, предлага лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Според него, покачувањето на цената на електричната енергија претставува грабеж на граѓаните. Вината ја гледа во власта, која до неодамна се фалеше со евтината тарифа.

“Нема друга држава во Европа која среде Ковид пандемија покачува цена на електрична енергија, напротив имаме бројни случаи низ Европа каде што владите одлучуваат да субвенционираат комунални трошоци, но истовремено да ги субвенционираат и трошоците кои што граѓаните ги плаќаат за потрошената електрична енергија.
И тука сакам да бидам јасен, владата предводена од Спасовски и Заев нека не ја префрла вината за сето ова на Регулаторната комисија, нека не создава димни завеси и измислува изговори со напади кон опозицијата. Ова не е политика, туку директен удар врз џебот граѓаните и стандардот на граѓаните”, вели Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ.