Митко Јанчев – Дај боже сите да бидеме како Зоран Заев

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, избран како кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, чиј член се уште е, на трибина зборуваше за тоа каков лидер сака да биде тој лично.

Дај боже сите да бидеме како Зоран Заев и да бидеме сите флексибилни и да можеме да работиме – порача Јанчев.

Тој побара неговиот став да не биде доживеан како навреда кон неговата партија туку како негово лично мислење.