Од денеска започнуваат протестите на ВМРО ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ, како што во понеделникот најави изјави лидерот на партијата Христијан Мицкоски, денеска ги почнува најавените граѓански протести. „На 9 септември, среда, ги повикувам граѓаните на протест. Протестот ќе започне во 18 часот. Појдовна точка ќе биде Министерство за правда, а ќе заврши пред Регулаторната комисија за енергетика. Имаме скапа струја, а сиромашен народ“, рече Мицкоски, истакнувајќи дека тоа е првата причина за која ќе протестираат