Османи се борел за дијалог Белград – Приштина

Министерот за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи оцени дека успехот на дијалогот Приштина-Белград, што се одвива во Брисел, ќе придонесе за надминување на разликите и за создавање стабилен и безбеден регион. Османи рече дека во Брисел на средбата со потпретседателот на Европската комисија и високиот претставник на ЕУ за надворешни работи Жозеп Борел, потенцирал дека успехот на дијалогот и нормализацијата на односите меѓу Приштина и Белград ќе бидат основа за зголемување на регионалната соработка. „Можете да сметате на Северна Македонија како стабилен партнер во регионот, земја која е секогаш подготвена да им помогне на ваквите напори во рамките на своите можности“, рече Османи.