Џафери е против укинување на патни трошоци , ако се укинат на работа со тротинети

Џафери не се согласува со идејата за укинувањето на патните трошоци и вели дека според него тоа треба да се дорегулира. Доколку Владата достави таков предлог тој брифингот со новинарите најави дека ќе достави контра предлог да се укинат сите службени возила на функционерите. „Ако добијам таков предлог од Владата јас ќе поднесам предлог сите да се откажат од службените возила и на работа да одат со тротинети“, рече Џафери. Сепак пред камерите беше повоздржан.

„Да се укинат не мислам дека треба да се укинат целосно, да се дорегулираат, да. Но чекам од конкретна акција како ќе биде понатаму. Лошо е што се создава слика дека сето зло во ова општество и во оваа држава потекнува од Собранието и од пратениците“, посочи Талат Џафери.