Апасиев за понудената лекарска помош од Куба -Нашиве НАТОфундаменталистички глуперди ќе ја одбијат и оваа понудена помош,

Претседателот на Левица не очекува дека владата ќе ја прифати помошта од Куба за справување со Коронавирусот. Еве го неговиот став околу помошта кој го објави на неговиот Фејсбук профил.

Замислете еден град со големина на Велес – сиот да е населен само со ЛЕКАРИ.

Е толку лекари у моментов испраќа Куба низ целиот свет, за да помогне во борбата против пандемијата! (btw Куба има 9 лекари на 1.000 жители – најмногу на светот, според Светската здравствена организација). И сега се нуди да ни помогне нам, на Македонија <3 p.s. Ама нашиве НАТОфундаменталистички глуперди ќе ја одбијат и оваа понудена помош, затоа што сакаат да се покажат поголеми Јенки од Јенките. #КопитаНеспособниИКусогледи Фејсбук статус на Претседателот на Левица Апасиев