Вирусот за шири забрзано насекаде, во Германија за еден ден над 5000 заразени

Бројот на потврдени случаи на коронавирус во Германија порасна во последните 24 часа за 5.132, соопшти Институтот за заразни болести Роберт Кох.

Од последниот пресек, како што пренесува Ројтерс, починале 40 пациенти од Ковид-19.

Вкупиот број на заболени од почеток на пандемијата во Германија е 33.585 лица.