ВО РАМКИ НА ОПЕРАТИВНАТА АКЦИЈА РЕФЛЕКС СПРЕЧЕН ВЛЕЗ НА 252 МИГРАНТИ

Во рамки на оперативната акција „Рефлекс”, полициски службеници од повеќе организациски единици на Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден спречија влез на 252 лица-мигранти долж граничната линија со Грција, Бугарија и Србија и внатре, на територија на Република Македонија.

Во денешното соопштение од МВР се потсетува и на вчерашниот ден кога беше сузбиена 12-члена организирана криминална група за криумчарење мигранти.

МВР, се подвлекува, и во наредниот период продолжува со мерки и активности за спречување на илегален влез на териоторијата на Република Македонија. /МИА