Во Хрватска рекордни 1131 новозаразени од 5693 тестирани

0
46

Меѓу нив, 505 пациенти се наоѓаат во болница, од кои 24 се на апарати за дишење. Едно лице починало. На прес-конференцијата, беше објавено дека добиле нови информации и дека три лица починале.

Од 25 февруари 2020 година, кога е регистриран првиот случај на инфекција во Хрватска, регистрирани се вкупно 23.665 лица заразени со коронавирус, од кои 345 починале, вкупно 19.087 лица се опоравиле, од кои 459 во последните 24 часа.

Во моментов има 17.242 лица во самоизолација.

До денес биле тестирани вкупно 385.072 лица, од кои 5.693 во последните 24 часа.