Економијата на колена, без работа остануваат 500.000 луѓе во Романија

Тешките економски мерки поради коронавирусот би можеле во Романија да остават без работа повеќе од 500.000 лица, а повеќе од 300.000 компании да отидат под стечај или да престанат со работа, пренесува Адјешпрес.

Ефектите од економската криза, како за вработените така и за сопствениците на фирмите, би можеле да се почувствуваат догодина.

Според официјалните податоци, до 28.август Романија привлекла 12,8 милијарди стар капитал во периодот од 2014 г. од Европската програма за инвестиции, соопшти Европската комисија.