И Заев е за разрешување на Димова

Предлогот на вицепремиерот, Љупчо Николовски, Лидија Димова да биде разрешена од позицијата директор на Националната агенција за европски програми е прифатлив и за премиерот. Тој денеска изјави дека има доволно аргументи, таа да биде разрешена од етички причини, поради скандалот со злоупотреба на европските пари.