Месец јануари критичен за КОВИД19

Никола Пановски во „Клик Плус“ на ТВ21 вечерва рече дека се очекува кога ќе залади, вирусот повеќе да се шири. За него логично е јануари да биде критичен.

„Логично е јануари да биде критичен месец. Друго е кога дува ветер, друго е кога има магла. И тоа има влијание“, рече Пановски.