Министерот Нуредини во изолација

Сакам да ве известам сите дека сум во изолација од вчера.

Бев информиран дека едно лице со кое имав деловна средба во вторникот имало позитивен тест за КОВИД 19 и иако беше следен протоколот за далечина, јас бев потенцијално изложен на вирусот. Го направив тестот вчера наутро и за да избегнам загрозување на благосостојбата на другите, од тогаш останав дома. Резултатот од тестот е негативен, но во согласност со препораката што ја добив од епидемиолозите, ќе останам во изолација наредните денови и ќе работам од дома.

На сите ви посакувам добро здравје и искрено ве замолувам сите да се грижите за себе и за другите околу вас!