Министерот Нуредини објасни кои се главните причини за загаден воздух

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини во „10 минути“ на ТВ21 објасни кој се главните причини за загаденост во воздухот.

Причината за ова е што граѓаните се враќаат дома и го вклучуваат греењето, но тоа не се само домовите на луѓето, туку и други објекти во државата, а потоа имаме и воздушен притисок. Значи, една од причините, за жал, е греењето во нашите објекти и домови. Друга причина дефинитивно е индустријата што треба да се контролира, и можеби треба да има поригорозни контроли во иднина“, посочи Нуредини.